Vinarska zadruga

Ustanovni občni zbor Vinarske zadruge Haloze je potekal v torek, 15. 3. 2016 ob 19. uri v prostorih Občine Videm, ki se ga je udeležilo več kot 30 udeležencev. V Vinarsko zadrugo Haloze je s pristopno izjavo do konca občnega zbora pristopilo 29 članov, ki skupaj obdelujejo 200 ha vinogradov v vinorodnem podokolišu Haloze (vseh vinogradov je 795 ha). Na zboru so člani sprejeli ustanovne sklepe za zadrugo in socialno podjetje, ustanovni akt, pravila zadruge ter volilni postopek.
 
Ustanovitev Vinarske zadruge Haloze je eden od ključih razvojnih ukrepov za Haloze.
Cilj in namen delovanja zadruge je, da svojim članom omogoča zmanjšanje stroškov v vseh fazah pridelave, proizvodnje in prodaje ter izvajanje aktivnosti za povečanje prihodkov na enoto prodanega proizvoda.
 
Predsednik Vinarske zadruge Haloze je Jožef Šmigoc iz kmetijskega gospodarstva Šmigoc iz Repišč v Zg. Leskovcu.
 
Nadzorni odbor  Vinarske zadruge Haloze: Karl Pajnkiher – Kmetija Pajnkiher iz Bolečke vasi pri Ptujski Gori, Robert Pungračič – Turistično vinogradniška kmetija Pungračič iz Drenovca v Zavrču, Franci Plajnšek – Vinogradništvo Plajnšek iz Kočic v Žetalah.
 
Upravni odbor Vinarske zadruge Haloze: Ivan Kramer – Vinogradništvo Kramer, Janko Jus – Vinogradništvo in vinarstvo Jus iz Gorce v Podlehniku, Zvonko Arnečič – kmetija AS Arnečič iz Gradišč v Cirkulanah, Gorazd Šeruga – Kmetija Šeruga v Podlehniku, Stanislav Brodnjak iz Malega Okiča v Cirkulanah, kot predstavnik lokalnih skupnosti pa je v upravnem odboru Friderik Bračič, župan Občine Videm.
Vinarska zadruga Haloze še vedno sprejema nove člane, ki se lahko včlanijo z izpolnjeno pristopno izjavo, ki jo pošljejo na naslov: Vinarska zadruga Haloze, Videm pri Ptuju 54, 2284 Videm pri Ptuju.
Za vse informacije lahko pokličete sekretariat Vinarske zadruge Haloze (PRJ Halo) na 02 795 32 00 ali pišete na elektronski naslov vinarska.zadruga@haloze.org.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...