Vinarji

Vina Zavec

Na relaciji Maribor mejni prehod Gruškovje zavijete desno v naselje Lancova vas do kmetije Zavec. Vinograde imajo na več različnih vinorodnih legah v Halozah in sicer: Varejah, Dravinjskem vrhu, Podlehniku in Gorci pri Podlehniku. Pridelujejo in negujejo vina sort: sauvignon, rumeni muškat, sivi pinot, dišeči traminec, modra frankinja, ter penine: brut classic, brut rose, in muškat ottonel. Vina prodajajo v restavracijah, hotelih, vinotekah, gostiščih ter doma. Za izvdebo degustacije vin se je potrebno predhodno najaviti.

Lokacija

Vinogradi

Vina

Vinarstvo AS-Arnečič

Na kmetiji AS-Arnečič se zraven vin rednih trgatev ponašajo tudi z odličnimi vini poznih trgatev. Posebej se pri njih dobro počuti laški rizling, ki ga ob primernih letnikih trgajo na barbarno, 4. decembra, in tako najdete vina, ki jih imenujejo barbarino vino. Na kmetiji pa pridelujejo še šipon, sauvignon, chardonnay, rumeni muškat, traminec ter rdečo sorto portugalka. V okoliških gostiščih so znani po njihovi zvrsti AS. Po predhodni najavi je možna tudi degustacija vin.
Lokacija

Vinogradništvo Plajnšek

Na relaciji Podlehnik–Žetale v naselju Dobrina, preden prečkate most čez potok Rogatnica, boste na desni strani zagledali usmerjevalno tablo za Vinogradništvo Plajnšek. Na nadmorski višini 400 m v vinogradih pridelujejo vina sort sauvignon, traminec in rumeni muškat. Vinogradništvo Plajnšek je znano po odličnih predikatih, kot so pozne trgatve, izbori in jagodni izbori predvsem za sauvignon, ki ga pridelajo v letih, ko narava to omogoča.
Lokacija

Vinogradništvo in vinarstvo Plavi

Na relaciji Jurovci v smeri Podlehnika, to je po vzporedni cesti z magistralko, boste v Podlehniku ob cesti našli usmerjevalno tablo, ki vas bo usmerila levo v hrib proti posestvu kmetije Plavčak. Na kmetija se ukvarjajo s proizvodnjo grozdja in vina. Trte imajo posajene na terasah v okolici posestva. Med sortami prevladujejo: sauvignon, laški rizling in sivi pinot. Prodajo vina vršijo v kleti in v okoliških gostilnah.
Lokacija

Vinogradništvo Gorjup

Obdelujemo dobrih 10,8 ha vinogradov na naravi prijazen način. Zaradi strmine so vinogradi spremenjeni večinoma v terase, ki dajejo pristen pridih Haloškim gričem. Na njih imamo posajeno približno 20.000 trsov, katere z ljubeznijo in veseljem obdelujemo. Vinogradi se nahajajo na nadmorski višini od 280 do 380 m, kar daje prostran pogled po celotnem Ptujskem polju. Lege so večinoma južne, jugo zahodne in jugo vzhodne, prst je iz laporja in apnenega peščenjaka, ki so za aromatične in buketne snovi najugodnejše in iz trte izvabijo unikaten okus. Na njih so posajene sorte Laški rizling, Sauvignon, Beli Pinot, Šipon, Modra Frankinja ter Modri pinot. Naša vina so suha, nekaj malega pa je vin posebnih kakovosti, kot so pozne trgatve, izbori, jagodni izbori, ter suhi jagodni izbori.
Lokacija

Več na spletni strani https://www.vinogorjup.com/

Kontakt: vino.gorjup@gmail.com

Več vinarjev najdete na interaktivnem zemljevidu

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...