26
Nov

PO VINOGRADIH DEŽELE TISOČERIH GRIČEV

S POPOTNIŠKO MALHO MED VINOGRADE DEŽELE TISOČERIH GRIČEV

AVTOR: DANIJEL TURNŠEK

 

Podajte se z nami po Halozah, Deželi tisočerih gričev. Svojo pot po vzhodnih, vinogradniških Halozah, pričnimo v srčiki Dežele tisočerih gričev – na Ptujski Gori. Obiščimo grad, v katerem je Parzival, vitez Svetega Grala, preživljal svojo mladost. Podajmo se na domačije vinogradnikov in pokusimo vrhunska haloška vina in domačo haloško kulinariko. Prijazni domačini vas bodo pričakali v elegantnih, tradicionalnih oblačilih Haloz.

 

BAZILIKA MARIJE ZAVETNICE

PRODUKCIJA: ŽUPNIJA PTUJSKA GORA

 

Pod plašč Marije Zavetnice se že stoletja zatekajo verniki vseh stanov in iz vsega sveta. Ptujskogorski grič je čudovita razgledna točka, iz katere se nam odpirajo tudi pogledi proti vzhodnim, vinogradniškim Halozam. Prijazni domačini vam bodo v dobrodošlico ponudili haloško gerpo in domač lipov ali bezgov sirup

 

VINIČARSKA DOMAČIJA NA GORCI

AVTOR: MARKO VINDIŠ

 

Po spokojni Dravinjski dolini se bomo podali v osrčje vinogradniških Haloz. Viničarska domačija na Gorci se proti jugu ozira po valovju haloškega gričevja, poraslega z vinogradi izbranih haloških vin, in proti severu proti Ptuju, starosti slovenskih mest. Postregli vam bomo s tradicionalno haloško vinogradniško malico in s tremi vzorci vrhunskih haloških vin.

 

GRAD BORL

AVTOR: DANIJEL TURNŠEK

 

AVTOR: SANDI KELC

 

Na pečini nad reko Dravo osem stoletij kraljuje grad Borl. Odpira nam vrata v eno najbolj vznemirljivih duhovnih pustolovščin Evrope in sveta. Haloški griči so domovina viteza Parzivala – v monumentalnem epu srednjeveški pesnik Wolfram von Eschebach uzre grad kot sedež Svetega Grala – čaše nesmrtnosti.

 

PRODUKCIJA: ARS POETOVIENSIS

 

PRODUKCIJA: PRI KOVAČI

 

Še preden se bomo podali h gradu Borl, se bomo  na vinarski in pekovski domačiji PRI KOVAČI nad Cirkulanami okrepčali z vinom, z dobrotami iz krušne in haloških domačij.

 

NA VZHODNEM ROBU HALOŠKEGA VALOVJA

AVTOR: DANIJEL TURNŠEK

 

V žaru jutranjega sonca cerkvica Device Marije Vnebovzete, zavetnice splavarjev, preko vinogradovu pogleduje proti farni cerkvi sv. Miklavža nad Zavrčem.

 

PRODUKCIJA: ARS POETOVIENSIS

 

Iz gradu Borl se bomo podali prav tja, med valovje vinogradniških Haloz. V Drenovcu nad Zavrčem nam na Vinogradniški kmetiji Pungračič nam bodo postregli tradicionalno haloško kosilo in izborom vin iz domače kleti.

 

 

MIMO SVETEGA URBANA DO SVETE ANE

PRODUKCIJA: ARS POETOVIENSIS

 

PRODUKCIJA: ARS POETOVIENSIS

 

Mimo kapele sv. Urbana sedo Velikega vrha, ki ga pokrivajo strme vinogradniške lege, odkoder se nam odprejo čudoviti pogledi proti cerkvi sv. Ane na slemenu vinogradniških gričev. Na vinogradniški domačiji Gorjup bomo za konec našega raziskovanja vinogradniških Haloz pokusili haloško gibanico in dan zaokrožili s sladkim predikatnim haloškim vinom Vinarstva Gorjup.

 

NAVEŽITE STIK Z ORGANIZATORJI POTOVANJ PO DEŽELI TISOČERIH GRIČEV IN NAS OBIŠČITE!

TIC PTUJSKA GORA

TURA PTUJ

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...