06
Apr

POHOD PRIJATELJSTVA

SOBOTA 13. APRIL // 10:00 -17:00 // OBRTNA CONA DOLANE PRI CIRKULANAH

VABLJENI NA ŽE 12. PRIREDITEV POHOD PRIJATELJSTVA OŠ CIRKULANE -ZAVRČ! Spet se bomo družili prijatelji vseh generacij od blizu in daleč. Poleg tradicionalnega pohoda nas ponovno čaka veliko zabavnega dogajanja. Pridite se zabavat z nami!

OPIS TRASE

Trasa Pohoda prijateljstva bo potekala od proizvodnega obrata ADK v Dolanah oz. nove poslovno obrtne cone v Dolanah do Športnega parka v Cirkulanah. Trasa je markirana, saj je to del Bračičeve planinske poti, ki jo je zasnovalo domače planinsko društvo Cirkulane.
Zberemo se na območju poslovno obrtne cone v Dolanah (vozila lahko udeleženci parkirajo na parkiriščih v Cirkulanah in se z brezplačnim avtobusom pripeljejo v Dolane). Nadaljujemo po asfaltirani cesti mimo omenjenega obrata in nato po makadamski cesti čez potok Bela ter po gozdu navkreber. Ko prispemo iz gozda, se obrnemo levo. Na levi strani nas bo spremljal borov nasad, ribnik na desni vinogradi. Del poti proti vrhu vodi po zasebni cesti in nas pripelje na vrh kjer nadaljuje levo mimo apartmajev. Do te točke bomo potrebovali dobre pol ure.

Od tu naprej je ves čas hoja po asfaltni cesti. Nadaljujemo proti gozdnemu predelu in ko prispemo iz gozda, zavijemo navkreber in spet levo. Pri dovozu do redkih domačij in obronku gozda po bo potrebi postanek za okrepčilo.

Do cilja nas bo ločilo še kakšnih 20 minut. Pot se spusti do pokopališča, ki bo na naši levi strani, mimo farne cerkve Svete Barbare. Ozka vijugasta pot nas bo peljala mimo rojstne hiše našega rojaka dr. Vladimirja Bračiča. Nato bomo nadaljevali po stopnicah do spomenika žrtvam vojnega nasilja do prehoda za pešce kjer bo organizirana začasna zapora ceste.
Po prečenju ceste bomo nadaljevali po prehodu za pešce na pločnik, ki vodi mimo stare večnamenske dvorane v Cirkulanah, občinske stavbe, šole v Cirkulanah, gasilskega doma do glavnega vhoda na Športni center Cirkulane.

OPIS TRASE – Mini pohod prijateljstva 2019 (otroci vrtca s svojimi spremljevalci in gosti)

Trasa Mini pohoda prijateljstva 2019 bo potekala od Vrtca v Cirkulanah do Medribnika in do Športnega parka Cirkulane.

Udeleženci se zberejo ob lokaciji vrtca, vozila lahko parkirajo na urejenem parkirišču pred vrtcem. Pot bo vodila po travniku ob ograji zunanjih površin vrtca proti severu, kjer se priključi na kolovoz, ki vodi v smeri Medribnik. Sledi prečenje mostu čez potok Belano in nato potoka Bele do regionalne ceste za Medribnik. Na regionalni cesti se pot usmeri desno do prvega križišča (za hišno številko Medribnik 14 a). Na tem odseku pohoda poskrbljeno za umirjanje prometa. Nato se pot usmeri desno nazaj proti izhodišču v Cirkulana. Na poti boste ponovno prečkali ob potoka in se iz ceste usmerili proti zahodnemu vhodu Športnega parka Cirkulane.

 https://www.facebook.com/events/697905947261308/

 

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...