Sodobna fotografija

Danijel Turnšek

Odraščal sem v Gradiščah, osnovno šolo sem obiskoval v Cirkulanah. Na srednji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru sem se izučil za kuharja. Kasneje sem spoznal, da me ta poklic ne veseli, zato sem opravil tečaj za CNN operaterja in dobil prvo ponudbo za zaposlitev kot posluževalec na CNC stroju v ptujskem podjetju Agis zavore d.d. Od leta 2016 sem zaposlen v podjetju Talum d.d. – Ulitki. Prvič sem prišel v stik s fotografijo leta 2007, ko sem od domačih dobil prvi digitalni fotoaparat. Ampak to navdušenje ni trajalo zelo dolgo. S fotografijo sem se resneje začel ukvarjati v začetku leta 2013, ko sem kupil svoj prvi zrcalno refleksni fotoaparat – od takrat je fotografija del mojega vsakdana. V objektiv največkrat ujamem pokrajino ob sončnem vzhodu in zahodu, pravzaprav pa rad fotografiram vse. V fotografiji sem samouk, učil sem se z opazovanjem fotografij ostalih fotografov in s pomočjo branja raznih vodičev na spletu. V tem času sem v fotografiji napredoval, se veliko naučil in s fotografijami postal znan v širši okolici. Lani sem izpeljal svoje prvo fotografsko potovanje v Italijo. Svoje fotografsko znanje želim nadgrajevati in v svoj objektiv ujeti še veliko vzhodov in zahodov povsod po svetu.

Zebec Stanislav

Po končani osnovni šoli je obiskoval Srednjo tehniško šolo na Ptuju, nato se je vpisal na študij strojništva na takratni Tehniški fakulteti v Mariboru. V tem času se je prvič srečal s fotografijo in z videom, ki sta ga tako prevzela, da se je posvetil predvsem njima. Ves ta čas se je intenzivno izobraževal. Obiskoval je fotografske delavnice in filmske seminarje, prebiral domačo in tujo strokovno literaturo ter bil ves čas v stiku z ljudmi, ki se ukvarjajo s področjem fotografije in videa. Prvo samostojno fotografsko razstavo z naslovom Akti je imel leta 1996 v klubu Romantica na Ptuju. Istega leta je pričel sodelovati z gledališčem Ptuj, kjer je bil pet let glavni fotograf in snemalec, in s časopisom Štajerski tednik, kjer je začel z objavljanjem modne fotografije. V naslednjih letih je pripravil še pet samostojnih razstav: Ozara Maribor (1997), Otroci (2000, Ptuj), Od-do (2000, klub Kolnkišta Ptuj), Fotografije (2005, Ptuj) in razstava plezalnih fotografij v okviru projekta Ohranimo mladost (2005, Lekarne Ptuj).

Sandi Kelc

Prihajam iz Cirkulan. Fotografija mi je kot hobi, s katerim se sprostim in ga opravljam z vsem srcem. Zelo rad se potikam po haloških gričih in opazujem lepote, ki jih ponujajo. S fotografijo poskušam predstavljati naše lepe Haloze preko družabnih omrežij. Pogosto objavljam na FB strani Lepote Slovenije in na naši domači FB strani Lepote Haloz. Naj ljudje vidijo, kako lepe so Haloze, kaj je možno vse videti in doživeti pri nas.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...