Prenočitve

Kmetija Korpič

Iz smeri Vidma pri Ptuju v smeri Zgornji Leskovec boste v naselju Soviče na levi strani zagledali usmerjevalno tablo z napisom Kmetija Korpič, ki vas bo pripeljala na dvorišče kmetije. Prenočišča imajo urejena v dveh dvoposteljnih sobah in v eni štiriposteljni sobi. Pripravljajo domači zajtrk iz suhomesnatih izdelkov, raznih namazov, kruha iz krušne peči ter drugih dobrot iz kmetije. Nekaj sto metrov od kmetije teče reka Drava, kjer je možno ob nakupu dovolilnice loviti ribe. Kmetija ima tudi lasten ribnik za ribolov.
Lokacija

Turistično vinogradniška kmetija Pungračič

Kmetija Pungračič ima več desetletno tradicijo dela v turistični dejavnosti v Halozah. Družina Pungračič je ena prvih kmetij, ki se je začela ukvarjati s turizmom in sprejemanjem gostov na svojem dvorišču. Za nastanitev imajo lepo urejenih pet sob s skupno devetimi ležišči. Vse sobe imajo kopalnico in televizijo. Penzionske goste radi postrežejo v jedilnici, ki se nahaja v sto let starem delu hiše z originalno opremo tistega časa. Posebnost na njihovi kmetiji so tradicionalni in zdravi zajtrki z doma pridelano hrano. Dodatna ponudba je gostinski del z vinsko kletjo ter možnost jahanja konjev.
Lokacija

Gostišče Majolka

Na magistralni cesti Maribor proti mejnemu prehodu Gruškovje v naselju Jurovci zavijete levo proti Gostišču Majolka. Imajo eno-, dvo-, tri-,štiri- in petposteljne sobe za skupaj 48 gostov. Sobe imajo TV in WiFi. V sklopu dejavnosti je tudi turistična agencija Majolka.
Lokacija

Zidanica Svenšek

Zidanica Svenšek se nahaja na relaciji Dolena–Podlehnik. Predlagamo, da se najprej ustavite v gostilni Svenšek na Selih in da vas gospodar popelje v zidanico. Zidanica ima obokano klet, v kateri pridelujejo in proizvajajo lastna vina, ki jih točijo v zidanici in v gostilni na Selih. Prostora v zidanici je za 40 oseb in je namenjena za zaključene skupine po predhodnem naročilu. Možna je vodena degustacija vin in najrazličnejši domači prigrizki ter hrana po dogovoru. Imajo tudi svoje turistične vodiče, ki vam predstavijo okolico tega dela Haloz. Zidanica ima tudi 8 ležišč s skupno kopalnico.
Lokacija
Več prenočitvenih kapacitet najdete na interaktivnem zemljevidu

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...