Kulinarične Haloze

Pet haloških gostišč; gostišče Majolka, gostilna Svenšek, gostišče Špajza, Turistična kmetija Pungračič, gostišče Pod Goro, pridružila pa se nam je tudi ptujska gostilna Ribič, smo se združila v skupno blagovno znamko Kulinarične Haloze. Kulinariko, ki temelji na tradiciji, hkrati pa je sodobna in svetovljanska, želimo postaviti na najvišjo raven - in vanjo vključiti čim več zdravih, ekološko in sonaravno pridelanih sestavin haloških kmetij. Hode bodo spremljala izključno vrhunska haloška vina.Postreglo vas bo osebje v haloški oblačilni podobi. Pristno haloško torej tako na krožniku in v kozarcu kot v strežbi. Šest hodni haloški meni je v vseh šestih gostiščih že v tem trenutku na razpolago po naročilu. Z 20. septembrom začnemo s četrtkovimi večeri, na katerih bo tradicionalno haloško kulinariko spremljala haloška kultura; pod vodstvom priznane haloške kulturnice Maje BEDENIK GLASER bodo največ tridesetim udeležencem omizja pričarali Haloze skozi petje, godčevstvo, ples in pripovedništvo.

Prvi hod - OCVIRKOVKA

Ko lačne otroške oči ne morejo učakati kruha, gospodinja iz ostankov kvašenega testa, zmesenega za kruh, izdvoji nekaj mase, naredi palačinko, jo začini z ocvirki in jo na hitro popeče v krušni peči –haloška gerpa ali ocvirkovka je priljubljen haloški prigrizek; veganska je začinjena s tofujem in ptujskim lukom

Drugi hod - HALOŠKA BUNKA ALI KOT

Sušeno meso na haloški način; sveže svinjsko meso, običajno vrat, položeno za dva tedna v razsolo, dano v črevo in zavito v mrežico, dimljeno in sušeno na svežem, aromatičnem haloškem zraku,

Tretji hod - ČEMAŽEVA JUHA

Osvežena z limoninim sokom, pridanim krompirjem in zgoščena s haloško smetano // gobova juha iz haloških gob in jušno zelenjavo // domač, sveže pečen polnozrnati kruh

Četrti hod - AJDOVA KAŠA Z JURČKI

Ujeta med plasti domačih mlincev, file haloške potočne postrvi

Peti hod – PRETAKNJENA MREŽNA PEČENKA Z ZELENJAVO

zorjena svinjska ribica z jurkino omako, koruzni štruklji s haloško kozjo skuto, pražen krompir s porovo slamico,

Šesti hod - HALOŠKA GIBANICA

Dušena jabolka z medom in orehi

Haloški gostinci

Povezani haloški gostinci, ki Haloze predstavljajo s pomočjo kulinarike.

Jani Vuk - PICERIJA ŠPAJZA

Picerija Špajza se nahaja na Bregu pri Majšperku, le nekaj metrov od glavne ceste Ptuj – Rogatec. Naša zgodba se je začela pisati spomladi 2005. Od takrat do danes smo kar precej zrastli. Sproti smo širili našo ponudbo jedi in hkrati povečali naše kapacitete. Gostom želimo poleg dobre hrane ponuditi tudi prijeten, umirjen ambient. Danes lahko v treh ločenih prostorih sprejmemo 140 gostov, v poletnih mesecih pa naši gostje radi izberejo tudi veliko zunanjo teraso.

Poizvedite več na naši spletni strani in na naši Facebook strani.

Nataša in Izidor Kitak - GOSTIŠČE POD GORO

Smo družinsko podjetje, ki se je leta 2007 odločilo zgraditi gostišče pod samim vznožjem Donačke gore in s tem popestri tukajšnjo turistično ponudbo.

Poizvedite več na naši spletni strani in na naši Facebook strani.

Vlado Pignar - GOSTIŠČE RIBIČ

V gostilni Ribič vam nudimo najboljše iz repertoarja morskih in mesnih jedi v očarljivem ambientu, ki ga ustvarja reka Drava. Za vas bodo kuharski mojstri pod taktirko Vladimirja Pignarja ustvarjali mojstrovine primerne za vsako priložnost. Od leta 1985 ko je gostilna Ribič prvič odprla svoja vrata v obliki kot jo poznamo danes je minilo že nekaj let. Sedaj se odpravljamo na novo pot kjer želimo potisniti meje kulinarike še naprej in postaviti mesto Ptuj na kulinarični zemljevid tega dela Evrope

Poizvedite več na naši spletni strani in na naši Facebook strani.

Gostišče - Prenočišče Majolka

Ustanovitev Gostišča Majolka sega v leto 1987, ko je bil v sklopu družinskega podjetja dograjen gostinski del objekta. Prvotno gostišče je bilo v manjšem obsegu, po letu 1999 pa smo ga razširili, tako, da sedaj obsega okvirno 400 kvadratnih metrov funkcionalne površine. Prostori se ločijo na točilnico, picerijo, restavracijo. Sedaj smo dogradili še več prenočišč (za 48 oseb). V piceriji pečemo pice iz krušne peči. Tudi za najmlajše smo poskrbeli z ograjenimi zunanjimi igrali. Za žejo lahko v naši točilnici najdete vse možne vrste pijač. Za zaključene družbe ali za udoben večer v družbi prijateljev, najdete prostor v naši restavraciji, kjer vam naši zaposleni izpolnijo skoraj vsako željo.

Poizvedite več na naši spletni strani in na naši Facebook strani.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...