Kmetije

EKOLOŠKA KMETIJA AJDA

Smo mlada družina s tremi otroki, ki stremi po ustalitvi na prelepi haloški kmetiji v Zgornji Pristavi pod Ptujsko Goro. Rečemo ji Ajda – ajda v pridelavi predstavlja simbol skromnosti, kar je pravo nasprotje njenemu bogatemu okusu in kulinarični pestrosti. Je hrana za prebujenega človeka, skromnega v porabi in bogatega v dajanju. Z biodinamičnim načinom gospodarjenja po svojih močeh prispevamo za boljšo prst, vodo, zrak, bolj vitalne rastline, živali in ljudi. Tako želimo doprinesti k harmoniji stvarstva; mineralnega, rastlinskega, živalskega in človeškega kraljestva. S svojim delovanjem promoviramo vegetarijansko in vegansko hrano, zato lahko pri nas pokusiš slastne jedi po uveljavljenih in lastnih recepturah. Pri nas se lahko oskrbiš z ajdo, piro, prosom, khorasanom, sončnicami, šparglji, čemaževimi izdelki, zeliščnimi solmi, svežimi veganskimi namazi ... in lahko najdeš miren kotiček zase ter svoje ljube. Prepusti se dobrim vibracijam naše Ajde, privošči si kozarec A&O vode in se smelo zazri v življenje. Bodi ajda!
Lokacija

Kraj: Zgornja Pristava 26, 2323 Ptujska Gora
Mobi: Bernarda 041/780-383, Peter 040/566-566

Več o kmetiji Ajda lahko najdete na naši Facebook strani.

Kmetija Korpič

Iz smeri Vidma pri Ptuju v smeri Zgornji Leskovec boste v naselju Soviče na levi strani zagledali usmerjevalno tablo z napisom Kmetija Korpič, ki vas bo pripeljala na dvorišče kmetije. Prenočišča imajo urejena v dveh dvoposteljnih sobah in v eni štiriposteljni sobi. Pripravljajo domači zajtrk iz suhomesnatih izdelkov, raznih namazov, kruha iz krušne peči ter drugih dobrot iz kmetije. Nekaj sto metrov od kmetije teče reka Drava, kjer je možno ob nakupu dovolilnice loviti ribe. Kmetija ima tudi lasten ribnik za ribolov.
Lokacija

Turistično vinogradniška kmetija Pungračič

Kmetija Pungračič ima več desetletno tradicijo dela v turistični dejavnosti v Halozah. Družina Pungračič je ena prvih kmetij, ki se je začela ukvarjati s turizmom in sprejemanjem gostov na svojem dvorišču. Za nastanitev imajo lepo urejenih pet sob s skupno devetimi ležišči. Vse sobe imajo kopalnico in televizijo. Penzionske goste radi postrežejo v jedilnici, ki se nahaja v sto let starem delu hiše z originalno opremo tistega časa. Posebnost na njihovi kmetiji so tradicionalni in zdravi zajtrki z doma pridelano hrano. Dodatna ponudba je gostinski del z vinsko kletjo ter možnost jahanja konjev.
Lokacija

Kmetija Pajnkiher

Na relaciji Jurovci proti Majšperku potujete tudi skozi vas Zgornja Pristava in Bolečka vas, kjer zavijete na levo proti Doleni. Ob vzponu v smeri Rodnega Vrha prispete na kmetijo Pajnkiher. Pridelava in proizvodnja grozdja in vina je osnovna dejavnost kmetije. Vina prodajajo doma v sklopu degustacij odprtih in ustekleničenih vin. Na kmetiji se ukvarjajo tudi z rejo konjev, koz in prašičev. V času martinovanja ali po dogovoru je možna pogostitev z domačim kruhom, mesom iz tünke ter zaseko. Lokacija je dostopna z manjšim avtobusom.
Lokacija

Ekološka kmetija Vovk

V Makolah morate zaviti v smeri naselja Stari Grad in prispeli boste na ekološko kmetijo Vovk. Na kmetiji imajo različno ekološko pridelano sadje ter ovce jezersko-solčavske pasme, konje - ponije in haflingerje. Mogoče je poskusiti več vrst naravnih domačih zeliščnih likerjev. Kot zanimivost si je na kmetiji mogoče ogledati pastirski stan, ki stoji na devetih lesenih stebrih, skelet je lesen, stene pa so iz slamnatih bal, ometanih z ilovico. Gre za popolnoma naravne materiale. V hiški je možna prenočitev dveh do štirih oseb. Kraj je idealno izhodišče za pohodnike po poti Forma vive v Makolah. Skupine, ki pridejo z avtobusom, se do kmetije sprehodijo peš približno sto metrov.
Lokacija
Več kmetij najdete na interaktivnem zemljevidu

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...