11
Dec

ZIMSKE KULINARIČNE HALOZE // KOT JE JEDEL SANTONINI

HALOZE // PTUJ // LJUBLJANA // OD 10. JANUARJA DO 14. MARCA  2019 //

 

CENA 30 EVROV

(šesthodni meni, pet vzorcev vina, kulturni program)

 

 

Po velikem uspehu JESENSKIH KULINARIČNIH HALOZ, ko so bili nostalgični četrtkovi večeri v vseh šestih partnerskih gostiščih razprodani daleč vnaprej, se v januarju podajamo na novo kulinarično popotovanje DEŽELE TISOČERIH GRIČEV. Tokrat v družbi

PAOLA SANTONINA.

Znameniti italijanski humanist, popotnik in pisatelj je kot laični kancler oglejskega patriarha pred dobrimi petimi stoletji popotoval tudi po naših krajih, dobro jedel in pil in svoje gurmanske užitke opisal v svojem znamenitem

POPOTNEM DNEVNIKU.

Prav njegovi zapisi so naš navdih za

ZIMSKE KULINARIČNE HALOZE – KOT JE JEDEL SANTONINI.

Pod strokovnim vodstvom Janeza BRATOVŽA, svetovno znanega slovenskega chefa, in Vlada PIGNARJA, legende štajerske kulinarike, bo šest gostišč pripravilo vrhunski šest hodni meni iz zdravih haloških sestavin in z odličnimi haloškimi vini, ki poustvarja kulinariko Haloz druge polovice 15. stoletja.

 

 

Postregli vas boom v oblačilni kulturi HALOZ.

 

 

Ponovno bomo v večere vtkali tradicionalno haloško kulturo.

V kulturnem programu bomo sledili Paolu Santoninu in aktualnostim takratnega časa v plemiški in tlačanski kulturi.

Srednjeveški čas v Halozah je bil zaznamovan s katoliško vero in gradnjo cerkev, cerkvic in božjepotnih znamenj.

Gričevnata pokrajina je ponudila mnoga fevdalna posestva v rokah svobodnih vitezov ali kastelanov in zapustila bogato bero zgodb za prihodnost.

Tudi turški vpadi so v Halozah pustili neizbrisne sledi.

Sledi so zapustili ljudje, ki so se vsakodnevno prebijali skozi življenje ter gradili bodočnost haloškega roda z lastnimi rokami.

Misterij skrivnostne pokrajine gričev in dolin, velikokrat ovitih v meglo, je v človeški domišljiji rodil mnogotere zgodbe, ki delček skrivnostnosti ohranjajo še danes.

Zapeljani z glasbo, zgodbami in še čim iz srednjega veka v Halozah vas bomo ob kulinaričnih specialitetah tistega časa popeljali daleč, daleč nazaj in ustvarili vzdušje nepozabnega večera.

 

 

 

17. JANUAR

MAJOLKA // JUROVCI PRI VIDMU // HALOZE

 

24. JANUAR

SVENŠEK // SELA POD PTUJSKO GORO // HALOZE

 

31. JANUAR

POD GORO // POD DONAČKO GORO PRI ROGATCU // HALOZE

 

14. FEBRUAR

RIBIČ // PTUJ 

 

14. MAREC

JB RESTAVRACIJA // LJUBLJANA 

 

 

VSAKIČ OB 17. URI

 

 

 

 

S čim  vas bomo razvajali tokrat?

 

 

VRHUNSKI ŠESTHODNI HALOŠKI MENI

 

Pozdrav iz kuhinje

Potočni raki kozja skuta

Hladna predjed

Kopun v palačinki, kopunova majoneza, belo zelje, bučno olje in prepeličja jajca

Juha

Juha iz svinjskih tačk, ingver, žafran

Topla predjed

Domači rezanci, ščukini žličniki, žafranova omaka

Glavna jed

Jagnjetina v mrežici, svinjska po trebuševina

Bučni pire, skutni štruklji z nešplji, zelenjava

Sladica

Haloška  krema s slivami in hrustljavo skorjo

 

 

VEGANSKI MENI

Pozdrav iz kuhinje

Čičerikina pašteta

Hladna predjed

Veganski biftek, čips polente, bob

Juha

Fižolova kremna juha, zloženka gomoljčne zelenjave

Topla predjed

Domači rezanci brez jajc, žafranova omaka, sojin ocvrtek

Glavna jed

Ječmenovi žličniki, dušena prosena kaša z rdečim zeljem, bučni pire

Sladica

Haloška  krema s slivami in hrustljavo skorjo

 

 

Mesto na

ZIMSKIH KULINARIČNIH HALOZAH – KOT JE JEDEL SANTONINI

si lahko rezervirate v katerem koli gostišču

KULINARIČNIH HALOZ.

 

 

POIŠČITE SI PRENOČIŠČE NA NAŠI STRANI IN OSTANITE PRI NAS DLJE ČASA. 

 

 

 

GOSTOLJUBNA DEŽELA TISOČERIH GRIČEV, ČUDOVITA TUDI V ZIMSKEM ČASU, VAS ČAKA, DA JO POLNO UŽIJETE V VSEH NJENIH RAZSEŽNOSTIH.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...